Portfolio

kedah

3.0 BERPOTENSI

  • Negeri Kedah Darul Aman mempunyai kelebihan tersendiri dan tersembunyi, dengan adanya bahan mentah, tanah terbiar dan sumber-sumber yang berpotensi tinggi untuk dipelopori dan lawati.
  • Kaya dengan sumber, lokasi negeri yang (berhubung dengan Selat Melaka), mempunyai tanah besar rata, laut, hutan, pulau-pulau, tanah tinggi, sungai-sungai dan tasik, budaya, antara yang mempunyai Sejarah Negeri "Potensi Tersembunyi" di Malaysia.
  • "Potensi Tersembunyi" inilah perlu dibuka, digilap dan akan bersinar maju menjadikan Negeri Kedah Darul Aman antara Negeri termiskin menjadi Negeri terhebat dan terkaya di Malaysia.

Projek-projek ini akan mewujudkan Gelombang Besar kepada Ekonomi Kedah Darul Aman & Rakyat Tempatan Menuju `DUNIA MILLENNIUM MENDATANG’

project

MISI `MASA DAH TIBA’

  • MASA DAH TIBA, di bawah pemerintahan KDYMM Sultan, Negeri Kedah Darul Aman antara Negeri Termiskin berubah menjadi Negeri Terkaya di Rantau Asia dan Dunia
  • Kita jayakannya semasa pemerintahan KDYMM Sultan demi masa depan Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman, Rakyat dan Politik bersama, Menteri Besar Kedah Darul Aman bergandingan dengan Presiden ADAM.
  • PERCATURAN DUNIA perlu di patuhi dan hormati demi kesejahteraan dan keharmonian rakyat dan Negara Menuju `DUNIA MILLENNIUM MENDATANG merupakan salah satu agenda utama dunia.

Seluruh Warga ADAM yakni rakyat Kedah Darul Aman dan Malaysia menaruh harapan tinggi dan berkeyakinan penuh KDYMM Tuanku Sultan, yakni dapat mengubah landskap Kedah Darul Aman antara negeri termiskin menjadi antara negeri terkaya di Malaysia dan dunia tercapai. Insya Allah jika diizinkan ALLAH, Tuhan Semesta Alam.

Semoga perkara kebaikan dilakukan mendapat keberkatan. In sya Allah…

Sekian, terima kasih.

 

MOHD FARIDZUL BIN KASSIM
Presiden ADAM